9 малко известни похвата за гладка кожа, за които повечето дами никога няма да споделят

Младежката кожа не е дар от природата. Това се постига чрез правилната рутина. Ние от “Поничка ТВ” бихме искали да споделим с вас някои тайни, които ще ви помогнат да поддържате кожата си безупречна в продължение на много години напред.

1. Използвайте метода “4-2-4” при измиване

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

Методът “4-2-4” е: 4 минути прилагане на хидрофилно масло върху кожата на лицето, а след това 2 минути с помощта на почистващ крем. След като се направи това, 4 минути изплакнете кожата с вода. Процесът на почистване е известен като 2-степенно почистване .

2. Използвайте конячна гъба

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

За да почистите кожата си много внимателно, можете да използвате специална конячна гъба – това е гъба, която е произведена от корените на коняците. Преди да я използвате, оставете да се накисва в топла вода за няколко минути, за да стане по-мека. След това леко я изстискайте и почистете лицето си с нея с помощта на кръгови движения, като започнете от челото и се предвижите надолу към брадичката.

3. Цялостно почистване на лицето веднъж седмично със специална процедура за красота, съставена от серуми, емулсии и есенции

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

В Азия, например, жените могат да използват до 17 продукта, за да се грижат за кожата на лицата си! Всички специализирани козметични продукти трябва да се прилагат по следния начин: първо, да се прилагат продуктите с лека текстура, след това тези, които са по-тежки, и накрая да се прилагат най-дебелите кремове и емулсии. По този начин кожата ви ще може да абсорбира максималното количество възстановителни съставки.

4. Защитете лицето си от ефектите на ултравиолетовата светлина през цялата година

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

Вземете си слънчеви очила и чадъри! На първо място, това е ефективен начин да защитите кожата си от онези лъчи на Слънцето, които могат да ни засегнат дори и в облачно време. В същото време може да използвате SPF кремове, за да се предпазите от ефектите на стареене, предизвикани от слънчевата светлина.

5. Използвайте оризова вода, за да изглежда кожата ви красива

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

От векове оризовата вода се използва за подобряване на красотата на кожата и косата.Редовното миене на лицето с оризова вода ще направи кожата мека и гъвкава и ще подобри цвета и тона. Тази чудотворна субстанция може да се използва и за подобряване на състоянието на косата: тя може да действа като добро изплакващо средство при измиване на шампоана.

6. Добавете мента и зелен чай към козметичните продукти

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

Ментата и зеленият чай са важни елементи в грижата за кожата ви. Тези продукти се съдържат в различни маски за лице, кремове против стареене, емулсии, масла и инфузии – и това не е пълният списък. Редовното използване на мента и чай ще направи кожата ви бляскава.

7. Превърнете продуктите в пяна, преди да ги нанесете на лицето

9 Тайните на безупречната кожа Красивите жени никога няма да ви кажат

Мъжете и жените трябва да избягват триенето на козметични продукти директно в кожата си. Вместо това, те трябва да ги прилагат в леки движения, които помагат за укрепване на притока на кръв към кожата и от своя страна засилва възстановителните процеси и помага при подмладяване.

8. Безупречна кожа

Capture

За да получите най-добри резултати, ще трябва да изтъркате кожата си и да нанесете маска за избелване на кожата. 1/2 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка прах от сандалово дърво. Разбъркайте добре. Имате нужда от половин нарязан домат за търкане. Внимателно търкайте кожата си с този домат и сместа от сандалово дърво със захар за 5-10 минути.Стиснете домата, за да приложите сока правилно. След измиване, измийте кожата си с нормална вода. За приготвяне на маска за избелване на кожата, настържете картофи. Сега вземете цедка и извлечете сока. Налейте 2 супени лъжици оризово брашно в купа и добавете 1 чаена лъжичка мед, 4 супени лъжици картофен сок и 3 супени лъжици лимонов сок. Разбъркайте добре. Нанесете дебел слой маска върху кожата си и я оставете за 30-40 минути. След това внимателно масажирайте за 2-5 минути. Измийте с хладка вода.

9. Използвайте масла

%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB

Не само на лицето си! Можете да използвате биологични масла – кокосово масло, масло от авокадо и дори зехтин – за различни части на тялото и за различни ефекти. Кокосовото масло ще подхранва кожата ви, а зехтинът ще ви даде безупречен тен без увреждане на кожата.