12 похвата, които барманите използват за да ви накарат да харчите повече

Добрите бармани, които предлагат безплатни коктейли и почерпка, не винаги са искрени, тъй като вероятно се опитват да спечелят доверието ви. Те могат да бъдат истински магьосници, които превръщат виното в шампанско, а силен чай с черен пипер в скъп коняк толкова добре, че дори да не го забележите. Екипът на “Поничка ТВ” иска да ви представи  някои нечестни трикове, които  бармани използват, за да заблудят своите клиенти, разбира се не всички можем да ги сложим под общ знаменател.

12. Накисване вместо наливане (очакване / реалност)

Преди да поръчате коктейл, барманът може да намокри ръба на чашата си върху чиния с алкохол или да избърше ръба с гъба, напоена с алкохол, така че да остане течност. След това добавят много лед, сода и само няколко капки джин. А когато пиете скъпите си коктейли, усещате миризма на силен алкохол, който идва от чашата ви, но не и напитката.

11. “Неизмерваща” чаша (Отвън / Вътре)

Всички сме видели тази метална мерителна чаша, която барманите използват. Но ние често нямаме представа, че крие една тайна, която им позволява да спестят до 40% алкохол. Някои бармани лепят метални дискове на дъното, за да намалят пространството и количеството алкохол вътре.

10. Дозаторите (2 секунди / 5 секунди )

Този инструмент създава и визуален ефект, който ви кара да вярвате, че барманът налива алкохол в чашата ви за доста дълъг период от време.

9. Сламките

Квалифицираните бармани могат да добавят алкохол в сламката на коктейла или да я потопят предварително в алкохол. Така че, когато отпиете първата глътка, смятате, че напитката ви е силна, въпреки че не съдържа много алкохол.

8. Безплатни глезотиики

Някои бармани могат да ви предложат безплатни разядки: като солени закуски, чипс или ядки. Това ще ви накара да искате да пиете повече, така че най-вероятно ще поръчате още коктейли.

7. Различни пропорции

Барманите също използват друг метод, за да спечелят доверието ви. Например, те добавят по-малко сода, така че напитката да е по-силна, макар че количеството алкохол в чашата ви остава същото. Просто го пиеш по-бързо и поръчваш отново, тъй като мислиш, че барманът те обича, защото е добавил повече алкохол към коктейла ти.

6. Опитайте, не избирайте само с очите си. (фалшиво / оригинално )

Най-простият трик, който барманите и собствениците на барове използват, е да заменят алкохола в скъпа елитна бутилка с по-евтина марка. Използвайте инстинктите си. Ако нещо не изглежда правилно или не е правилно, върнете питието обратно.

5. Дизайнерска посуда

Опитните бармани предпочитат тъмни или матирани стъкла с дебело дъно, така че мислите, че има повече течност, отколкото всъщност е.

4. Добавят малко вода.

Забелязали ли сте колко лед остава след като приключите с напитката си? За да не се разтопи ледът твърде рано, барманите могат да добавят студена вода към вашия коктейл. В студена вода ледът се топи по-бавно.

3. Специална поръчка

Ако искате да поръчате любимия си коктейл, но не е в менюто, барманът може да го приготви за вас. Като правило, наистина скъп алкохол няма да се използва, но този коктейл определено ще струва цяло състояние.

2. Повече пяна

Нечестните бармани могат да наливат по-малко бира, отколкото всъщност би трябвало. Препоръчително е да не пиете веднага, а да изчакате, докато пяната се утаи и учтиво ги помолете да допълнят чашата.

1. Напитки от въздух

Барманите са наистина креативни хора и понякога създават невероятни коктейли, които печелят световна популярност. Но някои от тях създават нови методи за приготвяне на елитни напитки, използвайки прости и евтини съставки. Така „коняк” може да се създаде чрез смесване на водка, пипер и силен чай, а „шампанско” се създава с помощта на евтино бяло вино и сифон, който създава мехурчета в напитката.