14 неща, които една дама от Франция никога не би си сложила или използвала

Френските жени са свързани с безупречен вкус, стил и специален шик, уникален за тях. Един от основните принципи в техния имидж е чувството за пропорция във всичко: от обувките до грима. И определено има какво да се научи. Екипът на “Поничка ТВ” ви кани да разгледате какви неща и принципи трябва да бъдат оставени завинаги, ако сте близо до стила на Софи Марсо и Марион Котияр.

1. Чорапи и чорапогащи с телесен цвят

Краката трябва да бъдат или голи, или в панталони, или в чорапогащи и чорапи от черни и тъмни цветове. За да имитирате кожа, където тя не е гола – за френските жени, това е като да не се зачитате.

2. Сутиени с повдигане

В миналото са били особено срамежливи от малките размери, но сега изкуствено се повдига или увеличава гърдата – това е просто движение. Френските жени твърдят, че истинската сексуалност не е в размера на бюста, а в енергията, която притежава дадена жена.

3. Аксесоари и ярки дрехи

Във френския моден закон: колкото повече аксесоари – толкова по-просто облеклото. Носенето на цветна пола, обувки и чифт гривни, огърлица и обеци е нещо ужасно за френските жени. Като правило, изборът трябва да се направи в полза на едно нещо: или очертани дрехи, или ярки декорации, или светъл колан / чанта.

4. Лога на популярни марки.

Френските блогъри пишат, че истинският лукс е как се държите, а не брилянтните лога на всички елементи на гардероба. Ето защо, да се носят обувки и дрехи, както и да се носят заедно чанти с твърде видими лога е лош вкус. Дори по-лошо, когато те присъстват на няколко елемента от вашия образ.

5. Само градски стил в града

Френските жени се чувстват свободни да използват елементите на своя гардероб за плажа, когато са в града. Френските жени изобщо не се притесняват от подобно облекло, дори когато не са на брега на Ница, а в центъра на Париж.

6. Умишлено съвършен образ

За френските жени, премахването на грима и фиксирания стил е синоним на лош вкус. Напускането на дом всеки ден, сякаш за фотосесия за гланцирано списание не е за тях. Важно е за френските жени да запазят небрежност и непълнота на образа. Прическа обикновено е небрежна. Това дава спонтанност, затова мъжете обичат да общуват с тях толкова много. Те не отблъскват със своята съвършена милиметрова идеалност и с подобни на кукли лица.

7. Мускулите

Златните стандарти на изисканата походка на Бриджит Бардо са все още живи във Франция. Ето защо, френските жени обичат да се фокусират върху кръста и тънките крака, а не да изпомпват корема и задните си части в името на световния блясък. За тях е важно да останат женствени и нежни. Стандартът е просто елегантна и тънка фигура.

8. Пренебрегване на якета

В гардероба на всяка френска дама има не по-малко от дузина различни якета, сака и блейзери за всички поводи. Те са истински почитатели на този тип облекло и могат да допълват всеки образ с него.

9. Токчета и платформи.

Френските стилисти пишат, че изключително високите обувки, стил Lady Gaga, могат да ги сънуват в кошмарите. Такива обувки придават значителна височина и екстравагантността на образа и неизбежно го правят по-предизвикателен. Френските жени оценяват класическата женственост повече без твърде крещящи елементи. При избора на обувки, те се ръководят от принципа: носете само такива токчета, с които лесно можете да ходите.

10. Презрение към стила на техните майки и баби

За френските жени, жените от предишни поколения са най-автентичните икони за стил. Те са по-склонни да се доверят на тях, отколкото на съвременната мода. Често жени, които вървят по улицата, е трудно да се разпознае коя е майката и коя е дъщерята, и двете изглеждат толкова елегантно.

11. Обемни неща без акцент върху талията.

Французите се опитват да подчертаят в образа си талията. За тях е важно да се чувстват елегантно и нежно, а това усещане е доста трудно да се получи, като се обличат широки дрехи.

12. Възрастта

Нищо не може да попречи на една френска жена да бъде елегантна и изтънчена, особено възрастта. Спирането да се грижат за имиджа си след 40, 50 и повече години – за французойките това е напълно невъзможно, стилът е в кръвта. Ето защо, разхождайки се по френските улици и гледайки към кафенето, можете да срещнете огромен брой елегантно облечени дами от всички възрасти.

13. Кожени палта от естествена кожа на млади момичета

Носенето на скъпи кожи на възраст от 20 години е приблизително същото като да имаш логото на Chanel на чанта, обувки и закопчалка за колана едновременно. Естествените палта във Франция са индикатор за състоянието и възрастта, те са напълно безполезни за младо момиче.

14. Тревога и безпокойство по лицето.

„Винаги в добро настроение е най-доброто доказателство за мъдростта“, пише френският философ Мишел дьо Монтейн. И той е прав. Мрачните, арогантни и твърде сериозни жени отблъскват от себе си. Ако се обърнете към французойка, тя веднага ще ви отговори с усмивка и няма значение дали е недоспала или има някакви проблеми в момента.