10 неверни неща, които правят гардероба ни безвкусен

Основното изискване, което съвременната мода прави със своите последователи, е да се отклони от правилата, за да подчертае индивидуалността. И все пак не много хора се осмеляват да нарушат идеята за стил, който се втълпява в главите им. Ние от “Поничка ТВ” направихме списък с често срещани погрешни схващания, които ни пречат да изглеждаме зашеметяващо и да показваме нашето “аз” с помощта на дрехите.

Погрешно схващане: черното те прави по – слаба.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: Черното не е добър за всички и само по себе си не може да скрие допълнително тегло. За да направите тялото визуално по-тънко, се нуждаете от правилно подбрана кройка, а не от черни дрехи. Стилистите препоръчват: Жените, които искат да скрият недостатъците си, трябва да избягват да носят лъскава черна материя. И все пак контрастните акценти ще помогнат да се създаде зрелищен образ и да се отклони вниманието от недостатъците.

Погрешно схващане: хоризонталните ивици те правят по – пълна.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: има значение за стила на облеклото, както и за цвета и ширината на ивиците. Големите контрастни линии придават на тялото допълнителен обем. Тесните хоризонтални ивици го удължават визуално. Стилистите препоръчват: Не се притеснявайте да използвате тънки ивици, като внимавате за вашия тип тяло. Допълнете ивиците с неща, които ще ви помогнат да създадете допълнителни вертикални линии.

Погрешно схващане: свелите дрехи ви карат да изглеждате дебели.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: стилът е по-важен от цвета. Стилистите препоръчват: Изберете кройка, подходяща за вашето тяло, която ще подчертае неговите предимства. Комбинирайте светли дрехи с елементи с други цветове.

Погрешно схващане: панталоните са добри само за високи жени.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: скъсените панталони изглеждат хубаво и закачливо не само за собственици на дълги крака. Стилистите препоръчват: Панталоните над глезените с ярки цветове могат визуално да съкратят тялото в контраст. Ниските дами трябва да отдават предпочитание на модели на спокойни нюанси с висока талия и да ги носят с токчета.

Погрешно схващане: широките дрехи подхождат на всеки.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: повечето дами ще изглеждат по-елегантно в обемни неща, но има и такива, които трябва да внимават при избора на такива дрехи. Стилистите препоръчват: Широките дрехи идеално подхождат на високи и слаби жени, тъй като придават крехкост на образа. За ниските момичета, както и за собствениците на нестандартни тела, е важно да се балансират пропорциите и да се избягва носенето на повече от един обем.

Погрешно схващане: широк колан прави тялото да изглежда по-тънко в кръста.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

В действителност: Широк или светъл колан, предназначен да фокусира вниманието върху талията има обратен ефект за дамите с наднормено тегло: той насочва вниманието към проблемните области. Стилистите препоръчват: По-добре да изберете дължина до коленете или малко по-дълги рокли, където талията ще се премести нагоре или надолу. Рокли с V-образно деколте ще ви помогнат да подчертаете бюста и визуално да удължите шията.

Погрешно схващане: лош вкус е да се комбинират повече от 3 цвята в една визия.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

В действителност: Правилото за “не повече от 3 цвята” е измислено за тези, които следват облекло и не искат да се открояват от тълпата. Ако имате чувство за стил и хармония, можете спокойно да комбинирате повече от 3 цвята в една визия. Стилистите препоръчват: Изберете дрехи, в които да преобладават някои специфични цветове. Останалите нюанси трябва да бъдат допълнителни към основния цвят и не трябва да го блокират. Имайте предвид правилата за комбиниране на цветовете .

Погрешно схващане: не можете да комбинирате различни десени.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

В действителност: Няколко шарки в една визия изглеждат свежи и нетривиални, но те трябва да подчертават външния вид и да допълват образа, а не да разсейват вниманието. Стилистите препоръчват: Моделите трябва да имат нещо общо, като цвят. Същият модел в различни цветове би изглеждал перфектно. Геометричните фигури (квадрати, ромбове, точки, ивици) също изглеждат перфектно заедно и с други десени.

Заблуда: розовите облекла са само за деца и млади дами.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

В действителност: В зависимост от стила и нюанса, то може да се носи на всяка възраст. Стилистите препоръчват: Комбинирайте розово с други цветове (бяло, сиво, бежово, синьо, лилаво), като вземете предвид вида на цвета и спецификите на тялото.

Погрешно схващане: изобилията и воланите ви карат да изглеждате по – пълна.

10 заблуди, които правят нашия гардероб вкусен

Всъщност: Волани и излишни украшения придават нежност на вашия образ. В същото време, прекомерните декоративни елементи визуално добавят няколко допълнителни килограма. Стилистите препоръчват: Най-безопасният вариант е на ръкавите. Те подхождат на всеки и изглеждат грандиозно.